A motor jogosítvány megszerzésének menete

Itt elolvashatod, milyen részekből áll a motoros tanfolyam, mit kell tenned, hogy kézhez kapd a jogosítványt.

Beiratkozás a motoros iskolába

A beiratkozást Budapest jónéhány kerületében megteheted, hívj fel a +36 30 515 00 55-ös telefonszámon vagy kérj visszahívást, hogy megbeszéljük, hol van legközelebb Hozzád iroda.
Ezen kívül online is tudod intézni ezt a folyamatot.

Beiratkozásra hozd magaddal:
- személyi okmányaid
- jogosítványod (ha már van) másolatát
- első részletet, 48.000 Ft
- orvosi alkalmassági igazolást (ha még nincs jogsid), ezt orvosunknál is meg tudod csináltatni, segédmotornál nem kell

Az alapfokú iskolai végzettséget igazoló eredeti bizonyítványt az első hatósági vizsgán be kell mutatnod!

Elmélet

Online kresz tanfolyam

A legrugalmasabb és leghatékonyabb az online kresz tanfolyam (így bátran ajánlom bárkinek), amit az interneten végezhetsz egy program segítségével. Ez a képzés gyorsan, akár 1-2 nap alatt is elvégezhető.
A hivatalos, komplett tan- és tesztprogramot biztosítjuk számodra maximum hozzáférési idővel (180 nap/75 óra).

Kategóriaváltásnál ha a meglévő kisebb kategóriás motor jogsidat 2 éven belül szerezted, akkor kresz tanfolyamot nem kell csinálnod.

Kresz vizsga

A kresz vizsga egy számítógépes teszt-vizsga.
A sikeres kresz vizsga 2 évig érvényes, ezen belül kell sikeres forgalmi vizsgát tenned, máskülönben újra kell kezdened mindent.
Sikertelen kresz vizsga esetén nem veszik el a meglévő jogsidat (pl. autó).

FONTOS JOGSZABÁLY! Az adott tanfolyam megkezdését követő 9 hónapon belül jelentkezned kell kresz vizsgára, ill. a tanfolyamkezdést követő 12 hónapon belül sikeres kresz vizsgát kell tenned, különben elveszted az elméleti tanfolyamod.

Kategóriaváltásnál ha a meglévő kisebb kategóriás motor jogsidat 2 éven belül szerezted, akkor kresz vizsgát nem kell tenned.

Gyakorlat

A motoros gyakorlati oktatás és vizsgáztatás rendelet alapján március 1. és november 1. között tartható.

Járműkezelési gyakorlat és vizsga (rutinvizsga)

A gyakorlás helyszíne egyben a vizsgapálya is: XIX. kerület, 1194 Budapest, Hofherr Albert u. 109.
A hét minden napján és hétvégén is van lehetőség gyakorlásra (egyeztetés szükséges) plusz költség nélkül. A rutin gyakorlás alatt nézzük át a műszaki vizsga anyagát is a motor ellenőrzésével kapcsolatban.

A járműkezelési vizsga (rutinvizsga) időpontját már az első gyakorlás alkalmával kitűzheted, ezzel is biztosítva, hogy ne teljenek el hosszú hetek feleslegesen.

Forgalmi gyakorlás és forgalmi vizsga

Forgalmi oktatásra hétköznap és hétvégén is jöhetsz (egyeztetés szükséges) plusz költség nélkül, délelőtt és délután egyaránt és több órát is maradhatsz egyszerre. A vizsgaútvonalak a tanpálya környékén vannak, tehát ezt a környéket fogod bejárni. A gyakorlás során megtanulsz a forgalomban biztonságosan közlekedni a motorral.

A forgalmi vizsga napját ugyanúgy már az első oktatási órák alkalmával lefoglalhatod.

Elsősegély

Ha ez lesz az első jogosítványod, elsősegély vizsgát is kell tenned. Az eü tanfolyamot és vizsgát célszerű a forgalmi vizsgáig megcsinálnod, mert az elsősegély kártya feltétele a jogosítvány kiváltásának. A közúti elsősegély tanfolyam 1 alkalmas, hetente van iskolánkban, elsősegély vizsgát pedig 1-2 hetente szervez a suli, érdeklődj az időpontokról.

Vizsgaigazolás kiváltása, majd okmányiroda

A sikeres forgalmi vizsga után leghamarabb 3 nap múlva mehetsz be bármelyik okmányirodába vagy kormányablakba elindítani a jogosítvány kiváltását. Vidd magaddal szem. igazolványod, lakcímkártyád, jogosítványod (ha van), orvosi alkalmassági igazolásod (ha nincs még jogsid), min. 8 ált. vagy magasabb iskolai bizonyítványod eredeti példányát és elsősegély kártyádat (ha nincs még jogsid).

A jogosítvány kiváltásának díja 4.000 Ft (első jogsinál ingyenes) és 21 napon belül készül el.

* * *

SOK SIKERT A JOGOSÍTVÁNY MEGSZERZÉSÉHEZ ÉS BALESTMENTES KÖZLEKEDÉST!

Copyright © 2014. Minden jog fenntartva.